voorgerechten met truffels truffleat

LuxurEat: Italiaanse uitmuntendheid in de wereld

Een carrière in private banking voordat je overstapt naar kwaliteitsvol Italiaans eten. Roberto Ugolini, na 25 jaar in Azië te hebben doorgebracht, keert terug naar Rome met een precies project: Italiaanse excellentie beschikbaar maken voor de hele wereld met een catalogus van innovatieve gastronomische voorstellen.

Ugolini, een merk dat synoniem staat voor excellentie in de wereldgastronomie...

Made in Italy is ons DNA. Het is wat ons trots maakt in de wereld.

Roberto Ugolini

Ik ben 14 jaar geleden begonnen met het importeren van Made in Italy in Azië, en als ik het heb over Made in Italy in de context van eten en wijn, verwijs ik naar een activiteit gericht op kwaliteit, uitmuntendheid, waarden en smaken.

Helaas zijn er veel mensen die spreken over Italiaans zijn als je naar het buitenland gaat, maar professionaliteit is iets anders. De Aziatische ervaring werd gekenmerkt door momenten van groei en grote voldoening, tot de komst van Covid, een moment dat deze trend onvermijdelijk onderbrak en me ertoe bracht Italië te "heroverwegen". Mijn karakter heeft me altijd doen denken dat negatieve afleveringen een stimulans zijn om nieuwe ideeën te genereren en ook in dit geval gebeurde het zo. Dus ik veranderde mijn perspectief en creëerde een merk met als doel het bedenken, ontwerpen en produceren in Italië om in het buitenland te verkopen, ook dankzij de samenwerking van mijn zonen Giorgio en William, die al betrokken zijn bij en actief zijn op verschillende markten over de hele wereld. We hebben het over een productie die gebaseerd is op verfijning, op de herontdekking van oude smaken, de waarden van ons voedsel en onze oorsprong, die een vleugje creativiteit toevoegen die in staat is om een ​​grondstof die op zichzelf al van grote waarde is, nog meer aan te spreken . “Ugolini” is ons nieuwe merk, een gemakkelijk te gebruiken naam, nu gezien als een synoniem van kwaliteit voor de consument en betrouwbaarheid voor onze partners.

Vele jaren in het buitenland, maar altijd met een Italiaanse ziel op de voorgrond.

Ik ben het volledig eens met deze stelling. Het is niet verwonderlijk dat ik na 25 jaar weg zijn van mijn stad mijn sterke Romeinse accent niet ben kwijtgeraakt. Ik ben erg trots op het feit dat ik nooit heb toegestaan ​​dat de consument mij mijn afkomst liet vergeten of het bedrijfsconcept veranderde. Ik bleef Italiaans tot in de kern, trots dat ik de eerste was die de "pinsa romana" in Azië importeerde, en dat ik mijn klanten de betekenis van het woord "truffel" had laten begrijpen, een woord dat tot dan toe iets suggereerde dat leek op de aardappel. Vandaag zijn er 15 bedrijven die truffels importeren in Azië, maar om prestige te geven aan dit product en aan het bedrijf Stedelijk, een van de Italiaanse excellenties, was ondergetekende. En met grote trots.

Nu terug in Italië, met welke projecten?

Vandaag ben ik minder jong dan 25 jaar geleden en ik ben van plan in mijn land te blijven door gebruik te maken van alle ervaringen die ik heb opgedaan in deze 25 jaar activiteit. Al onze producten worden nu ondergebracht onder één enkel merk genaamd "LuxurEat", een wortel die duidelijk het doel verklaart om onze excellentie beschikbaar te maken voor de hele wereld, in de eerste plaats truffels en kaviaar, ook omdat niet iedereen weet dat Italië de op één na grootste producent van kaviaar ter wereld is. Een catalogus met gastronomische voorstellen die onze innovatieve geest laten zien. Ik kan nu de aanstaande release van innovatieve producten aankondigen, zoals kaviaarolie en zout, een echte noviteit voor de gastronomische wereld, bovendien producten die Slow Food-gecertificeerd zullen zijn en, last but not least, de aanstaande presentatie van een catalogus die volledig gewijd is aan producten Kosjer.

Roberto, wat is Made in Italy voor jou?

Het is ons DNA. Het is wat ons trots maakt in de wereld. Een klein land dat in het buitenland als groot wordt ervaren. Vaak meer in het buitenland dan in ons land. Made in Italy, vooral in de voedingssector, is innovatie en genialiteit, twee factoren die het beste tot uiting komen in de voortdurende zoektocht om reeds uitstekende producten om te zetten in nog betere producten.

Interview gemaakt voor Het unieke tijdschrift

Gelijkwaardige producten